borut

31.10.2012., srijeda

Mozaik

Na ulazu u Centar Cezareja (tamo je i "moj" bazen) postavljen je novi mozaik.



Mozda i nije mozaik kako ga odredjuje Wikipedija, ali je jako zanimljiv, a sa plocica na kojima su nacrtani detalji, jos uvijek nisu skinute papirntae oznake kojima je svakoj od njih odredjeno mjesto da bi se dobila slika.

- 17:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

28.10.2012., nedjelja

Volite li Brahmsa

Sinoc su me Asja i Josua nagovorili da krenem s njima na koncert. Najprije smo se fotkali pored skulpture postavljne pred neki dan uz Dom kulture u Or Akivi,



a onda uzivali u izvedbi Brahmsovog "Njemackog Requima-a" - "A Requiem of Hope". Nastupali su 12-toclani komorni orkestar "Barrocade" i koncertni zbor "Liturgi-Kal".



Ravnao je David Loden i uspio iz glazbenika izvuci ono najbolje u jednoj odmjereno glasnoj veceri.



Solirali su clanovi zbora Nava Sarah, sopran i Guy Pelc, bariton

,

iako sam ocekivao da ce naprijed istupiti sopran koji se je, tamo kroz zice harfe, ipak isticao pred svima ostalima.



Evo i kratkog isjecka iz solo dionoce Guy Pelca:


- 19:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

27.10.2012., subota

Poslije kiše

Gle malu voćku poslije kiše:
Puna je kapi pa ih njiše.
I bliješti suncem obasjana,
Čudesna raskoš njenih grana.

Al nek se sunce malko skrije,
Nestane sve te čarolije.
Ona je opet kao prvo,
Obično, jadno, malo drvo.

(Dobrica Cesaric, "Voćka poslije kiše")

Upravo kao i stabalce limuna na nasem balkonu (jer sinoc je i grmilo i sijevalo i lilo),



puno carolije kad se priblizis i posvetis mu malo paznje









ili, ama bas, zaviris u svaki detalj!




- 12:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.10.2012., utorak

Moja tema II

(s teretnjakom)



(i opet s teretnjakom)



(s dva teretnjaka)



(bez teretnjaka, Ljeljo, ali tesko:-))




- 19:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

21.10.2012., nedjelja

Moja tema


- 18:50 - Komentari (4) - Isprintaj - #

19.10.2012., petak

Ronen

Vracao sam se kuci iz Tel Aviva i uskocio u prvi vagon. To je onaj sto je pola lokomotiva, a otrga ima mjesta za jos 40 putnika. Na cetiri telavivske stanice uslo nas je desetak i lijepo smo se rasporedili kako nitko ne bi smetao drugome. A onda je, jako glasno govoreci na mobitel, usao Ronen (tako se je predstavljao u kasnijim razgovorima). Sjeo je pored mene s druge strane prolaza. Pratio ga je mladic koji je cvrsto grlio putnu torbu i sjeo preko puta njega. Ronen nije birao rijeci kojima se obracao sugovorniku i ne bi ih bilo ugodno citati na ovom mjestu. Zavrsio je razgovor i izmijenio nekoliko rijeci s mladicem. Shvatio sam da mu roditelji zive negdje pored Arada na jugu u pustinji, da mu je 17 godina, da je davno prestao ici u skolu i da je spreman raditi kod Ronena godinu, dvije i ustediti nesto novca. Ronen mu je dao da s njegovog mobitela obavi kratki razgovor. Razgovor se je vodio na Arapskom i nista nisam razumio. A onda je mobitel opet zazvonio/



Ronen je odgovorio istim snaznim glasom kao i kada je usao u vlak. Zeni koja je sjedila iza mene nije se svidja ta zucna diskusija, pa se je oglasila sa nervoznim: "Pssssssssssssssssssss!!!" Ocekivao sam opet neku psovku, ali Ronen se je samo okrenio, prekinio na cas telefonski razgovor i rekao: "Sta mogu takav je moj glas, drugacije ja ne znam!". I taj je razgovor kratko trajao, a onda je on zvao, pa su opet njega zvali - i tako nekoliko puta. Prije nego li smo stigli do Natanije Ronen je sve sredio. Hitno je trebao kredit, kako bi kupio kamionet "Toyota". S kamionom on moze raditi i u Hercliji i Ranani pa ce lako zaraditi novac(i preko 30.000 sekela) kojim ce vratiti kredit, a bit ce tu novca i za neke druge stvari. Nitko nece pozaliti, samo neka mu odobre krediti. Na racunu u banci ima dosta novca, da isplati kredit ako mu ga odobre, a on nije budala da bi uzeo nesto sto ne moze vratiti.

U vagonu vise nitko nije prigovarao na buku. Nikome vise nije smetala niti diskusija dviju dama koje su ispred mene na mobitelima pregledavale fotografije umjetnickih slika i razmisljale kako ih dati uramiti, je li bolje koristiti obicno staklo ili ono matirano da bi se izbjegao odbljesak svjetla. Gospodja koja je imala male naocale (poput onih koje je znao nabaciti John Lennon) sa ruzicastim staklima rekla je da bi rado konzultirala kcerku, ali je ona na zalost trenutno u SAD, pa ne moze. Obje su izisle na stanici elitne Cezareje.

Jedan onizi debeljuco je iznenada, ponukan priblizavanjem sunca horizontu (dobro se vidjelo kroz prozore na lijevoj strani) ustao i poceo mrmljati vecernju molitvu, stalno popravljajuci sarenu, pletenu kapicu kakvu nose religiozni, ali ne ortodoksni Zidovi. Njega nista nije ometalo, pa ni sigurnjak koji je dva puta prosao pored njega gurajuci ga, jer ni on nije bio bas vitak tako da im je prolaz izmedju sjedala bio preuzak. Sigurnjak je posebnim kljucem otvarao vrata koja dijele lokomotivu od putnika. Zvuk snaznih motora je dva puta ispuni prostor vagona zaglusujuci nas. Debeljuco je sjeo iznenada kao sto je i ustao.Spustio se je s vlaka kasnije u Binjamini kao i ja.

A Ronen je vec dogovorio da ce sutra u 10,00 sati donijeti sest cekova, svaki po 2.600 sekela, a kredit ce dobiti 50% u gotovini i 50% u cekovima s dospjecem za cetiri dana. Pred Haderom se podigao sa sjedala kako bi krenio prema izlazu. Zazelio sam mu uspjeh u poslu. Pogledao me je iznenadjeno, a onda se je osmjehnuo (cinilo se je da mu je to prvi osmjeh toga dana) i pozelio mi srecu. Za njim je otisao i mladi Arapin stiskajucii torbu na prsima.

- 06:07 - Komentari (3) - Isprintaj - #

18.10.2012., četvrtak

Prije 36 godina





Sretan ti rodjendan G!

- 05:50 - Komentari (12) - Isprintaj - #

17.10.2012., srijeda

Kako ugasiti požar?

U sred Tel Aviva, pred jednom od upravnih zgrada moje banke neobican prizor!



Dvadesetak ljudi ceka da strucnjak za pirotehniku



pripremi teren za vjezbu



gasenja pozara!


- 19:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

15.10.2012., ponedjeljak

Povratak

moru, suncu



i lukovima akvadukta!


- 19:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

13.10.2012., subota

Worldwide Photo Walks -II

I tako smo tocno u 16,00 sati bili u gradskom parku Zihron Jakova. Okupilo nas se je petnaestak



i odmah smo se dali na posao! Snimati



i setati!



Cini mi se da mi je nekoliko snimaka i uspjelo,















a ova mi je najdraza.



Na kraju smo se okupili oko stola i zadovoljno pregledavali snimljene materijale.




- 20:57 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Worldwide Photo Walks

Vesna me probudila iz dubokog podnevnog sna i saopcila odluku da u 16,00 sati trebamo biti u Zihron Jakovu gdje cemo sudjelovati Worldwide Photo Walks, pod vodstvom Shor Ereza.

Ako je nekome Zihron Jakov predaleko, moze jos stici u Zagreb, gdje Verino Popovic pise:

"Dobrodošli na stranicu Photo Walk-a.

Vrijeme je za još jednu fotografsku šetnju ulicama grada Zagreba.

Photo Walk je kao što mu samo ime kaže, fotografska šetnja namijenjena druženju, prvenstveno dobroj zabavi, stjecanju novih prijatelja, iskustva i sve to uz omiljeno nam fotografiranje. U pravilu šetnja se odvija u trajanju od 2 sata, te kroz to vrijeme svatko od sudionika može fotografirati koliko želi i što želi. Ukratko, pravilo je da nema pravila, a to vrijedi i za obradu fotografije koju sudionik odluči prijaviti za natjecanje. Prijava fotografije na natjecanje nije obavezna, već po želji sudionika.

Ipak ove godine zagrebački Photo Walk će se održati u ponešto izmijenjenom obliku. Za razliku od proteklih godina, a ujedino i samog formata Photo Walka, šetnja će se odvijati u svega sat vremena. Preostalih sat vremena ili više, ovisno o interesu sudionika Photo Walka, rezervirano je za fotografiranje modela na završnoj lokaciji šetnje. A po završetku fotografskih i inih aktivnosti smjestit ćemo se u neki od ugostiteljskih objekata i nastaviti ugodno druženje.

Polazna lokacija je (A) Trg žrtava fašizma (Džamija), gdje bi se trebali okupiti do 16h i krenuti u šetnju do (B) parka u blizini Akademije dramske umjetnosti. Plan šetnje je definiran i moguće ga je pogledati na karti ispod (polazna i završna lokacija na karti iznad su točne, ali ne i ruta šetnje).

Svi koji žele sudjelovati u ovogodišnjem Photo Walku su dobrodošli, no postavljen je limit od 50 sudionika te je potrebno predbilježiti se putem ove stranice (zelena tipka iznad karte – “Join This Photo Walk”).

Dakle, volite fotografiju i posjedujete fotoaparat, rezervirajte svoje mjesto i vidimo se na Photo Walku u Zagrebu – 13.10.2012 u 16 sati.


Želim vam dobro svjetlo,

Verino Popović"


Fotografije slijede!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2012., petak

Gužva na bazenu

Kad je guzva na mome bazenu, moze i ovako!



(jedini je problem nedostatak zraka, ponekad treba i udahnuti)


- 19:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

09.10.2012., utorak

Tapir P...

U ramatganskom safariju nesvakidasnji dogadjaj. Mama Pasiflora rodila je u petak malog tapira.



Tata Meir Tapiro (dobio ime po poznatom izraelskom kosarkasu) je udaljen da ne bi smetao, a u blizini je i dvogodisnja sestrica Papaja. I dok obitelj slavi, uprava safarija trazi prijedloge za ime novorodjenceta. Jedini uvjet je da ime pocinje sa slovom "P"!

Pa da nema i lijepih vijesti?!


- 22:02 - Komentari (12) - Isprintaj - #

08.10.2012., ponedjeljak

Smiraj


- 09:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

02.10.2012., utorak

Morske igre

Mihael i Rahel su odsjeli za vrijeme blagdana u hotelskom paviljonu u obliznjem kibucu Nahsolim. Dok su se oni odmarali



mi smo se igrali u pijesku



sve dok nije pala odluka da se udje u more.

.

Ali ni tada pijesak nije zaboravljen. Dobro sam ga osjetio



i krivac je morao biti progonjen





do konacnog hvatanja!



U vodi je ipak bilo najugodnije



i sve se dobro i u miru zavrsilo



pred zalazak sunca kome su svi hitali (eno nas vec u povratku)



ne bojeci se prijetecih oblaka!


- 15:27 - Komentari (10) - Isprintaj - #

01.10.2012., ponedjeljak

Sjenica na balkonu

Jucer je poceo Blagdan sjenica (Sukot). Nasu suku (sjenica) smo, k'o i lani, napravili na balkonu ispod pergole. Vazno je da se kroz krov vidi nebo



i da ima sto vise ukrasa.



Za veceru je bilo puno vrsta sireva, a Jotam je dobio automobil na baterije iz Ljubljane!


- 10:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V