borut

27.02.2011., nedjelja

"Iskoristavanje maloljetnika"

Jotam voli pomagati u kucnim poslovima, a pranje posudja mu je jedno od najomiljenijih zanimanja!

.........

.........

No, ipak se pitam: radi li se ovdje o iskoristavanju maloljetnika?!?

.........

- 14:27 - Komentari (12) - Isprintaj - #

Kobi

Nas country club je prosle godine promijenio vlasnike. Teretana je bitno promijenila i izgled i nacin rada, a u prvom redu se promijenilo svo osoblje. Medju voditeljima treninga je i Kobi



koji se ne malo trudi da sve posjetitelje (mislim na nas koji odlazimo samo na bazen) uvuce i u rad teretane. Cini se da mu i uspijeva, jer evo nas danas Amiram i ja s njim, nakon sto nam je pripremio tzv. "Program 21" (sedam treninga mjesecno tijekom tri mjeseca) - pa tko izdrzi.


- 09:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

26.02.2011., subota

Bijes mora

Kada more bjesni



i brodovi se drze daleko od kraja,



samo tica, bilo galeb



ili neka druga



prkosi i uz vjetar jedri!

- 15:36 - Komentari (11) - Isprintaj - #

24.02.2011., četvrtak

Vedra tema - danas



.........................

..... .....



............

..... .....

- 19:47 - Komentari (10) - Isprintaj - #

23.02.2011., srijeda

Vedrije teme - sinoc




- 23:10 - Komentari (9) - Isprintaj - #

22.02.2011., utorak

In memoriam

Tuzan tjedan je iza mene! Dva su mi prijatelja otisla za uvijek! Braco i Hrvoje. Godinama smo zajedno igrali rukomet. Stotine utakmica. Mnoga putovanja, mnoga druzenja. Puno lijepih uspomena. Lijepih, jer iz mladosti ne pamtim nista ruznoga, a sport mi je donosio samo radost.

Braco je bio prvi pivot "Osejave" i najstariji igrac ekipe. I najbrzi. Rodjeni kontras, golgeter. Kada su mene postavili na pivota, Braco je s veseljem presao na beka, jer je iz obrane 3 - 2 - 1 jos brze mogao u napad. Hrvoje je bio nezaboravno desno krilo. Izmisljao je nove udarce od dolje i felseve od poda pred kojima su golmani ostajali ukoceni.

Obojica su napustili Makarsku i preselili s obiteljima u Zagreb. Susreti su bili rijetki, ali uvijek srdacni. Kada bih dolazio u Zagreb Braco me je vodio da iskusamo poslastice koje je on volio, a Hrvoja sam odlazio slusati na zborna pjevanja.

Braco je nakon bolesti pokopan u Podgori. Hrvoje je s jos nekoliko prijatelja iz Zagreba bio na ispracaju. Pozlilo mu je i vise nema ni njega.

U mojoj skatuli od postola ima samo jedna fotografija (iz 1971. godine s Turnira opcinskih reprezentacija Hrvatske) na kojoj smo svi zajedno. Braco je prvi s desna, a Hrvoje cuci u sredini.

A ako tamo ima neko rukometno igraliste, siguran sam da cemo igrati u istoj ekipi.

Do vidjenja prijatelji!


- 20:16 - Komentari (12) - Isprintaj - #

21.02.2011., ponedjeljak

Vesna je slomila ruku

Vesna je jutros obavljala neke poslove u gradu. Kisilo je i jednom rukom je drzala kisobran. U drugoj je bio mobitel, a preko ramena torbica! ... a kisilo je! ... i bilo je klisko...!!!

Nakon sto je ustala nije mogla voziti, nego je cekala da dodjem. U bolnici je najprije trazila da joj donesem kavu iz automata (to ona ne bi propustila niti da su je doveli u besvijesnom stanju)



A onda su nas, nakon rentgenskog snimka poslali u sobu za gips. Tamo smo cekali, cekali, cekali ... Rekli su nam da se isplati cekati, jer da je Josi pravi umjetnik za postavljanje gipsa na slomljene ruke i noge, te da ni jedan lijecnik to ne zna napraviti kao on. I mi smo cekali ...



Kada se je Josi pojavio, poceo me je grliti i ja sam u njemu prepoznao staroga prijatelja koji je svojedobno imao pedesetak kilograma vise nego li danas!



Posao je odista obavio besprijekorno i usput pricao koja mu se je od kcerki vec udala, koliko vec unucadi ima i jos kojesta. Na kraju je predlozio da skoknemo do ortopeda na odjel. Nismo mogli odbiti, a kada smo usli u ordinaciju: Max!!! Stari prijatelj cije vjencanje su sigurno zaboravili i oni od upornijih posjetitelja ovog bloga (vidi link) Na PC je odmah potrazio snimak Vesnine ruke i dao nalog Josiju da mu pripremi nekakav materijal od kojega ce za desetak dana zamijeniti gips necim drugim.



Pa kad kazu da Vesnu ne prati sreca!



- 14:08 - Komentari (17) - Isprintaj - #

18.02.2011., petak

Rucak iz prirode

Jutros smo izasli u prirodu "napuniti akumulatore"! Vesna je bila u formi





i evo rezultata:







Osim panja koji kao da se zali kako nije bio previse staro stablo, a ipak su ga oborili

.................

otkrili smo i jednu gljivu (zasiguno i jedinu u siroj okolici) koja je pobudila nasu paznju!



Bilo je i poziranja u zelenom,



odmora u sjeni,



ali i pored asparagusa "kapitalaca"



.................................

od kojih je Vesna pripremila vise nego li ukusan rucak.


- 15:56 - Komentari (11) - Isprintaj - #

16.02.2011., srijeda

Najfotka

Vesna se je igrala sa cvijecem koje je dobila za Valentinovo, a meni se cini da je ovo najuspjesnija fotografija!

...........

- 04:39 - Komentari (9) - Isprintaj - #

14.02.2011., ponedjeljak

Day trader

Kada "obicnom narodu" zavrsava radni dan Jaki tek pocinje. Pet dana tjedno izmedju 16,30 i 23,00 on sjedi ispred velikih ekrana i trazi pravu priliku kojih Nadaq i Dow Jones pruzaju u izobilju.



Trigere koje pronalizi pripremajuci se za rad objavljuje na blogu YAKI2B i svi koje zanima ta tema su pozvani pogledati, provjeriti i koristiti. Vise o daytreding pise Wikipedia.

Jakiju hvala za korisne trigere, a svima koji se odluce za ovaj nacin trgovanja dionicama - sretno!

- 20:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.02.2011., nedjelja

100 godina "Hajduka"

....

Ovo nije post za one koji iz navijackih strasti mrze sve sto nije obojeno njihovom bojom, jer nas Nono kojemu je "Hajduk" bio vazniji i od ...(ma ne usudim se niti poceti nabrajati od cega sve) nikad nije izgovorio niti jednu rijec mrzne protiv "Dinama", "Partizana" ili "Zvezde". Volio je "bile", a s njime smo i mi mahali bijelim zastavama, ogrtali salove, a ja i danas u svecanim prilikama nabacujem kravatu koju mi je jednom zgodom poklonio Geza.

Ovo je post od jedne fotke i jednog filmica za one koji vole sport i znaju da je za igru potreban partner, suparnik, a ne neprijatelj; da i pobjeda i poraz podjednako trebaju doprinositi izgradnji licnosti; da treba puno snage i odricanja da se dogura do stote obljetnice ...


- 20:30 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Opsesija

Da netko ne bi pomislio da su mi zalasci sunca opsesija



evo i jednoga odraza u vodi,



a ni galeba nisam promasio!


- 09:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

12.02.2011., subota

Novosti iz Or Akive

U Or Akivi su glede parkiranja uvijek vrijedila posebna pravila. Zapravo, nije ih bilo! Svak je zaustavljao vozilo tamo gdje je htio i kako je htio. Nikakvog nadzora nije bilo i nikakve kazne nisu izricane, pa sam se ne malo iznenadio kad sam na jednom automobilu vidio nalijepljenu opomenu da se vozilo nalazi na mjestu na kojem je zabranjeno zaustavljanje i da ce slijedeci put protiv vlasnika vozila biti poduzete kaznene mjere.



Broj opomene je "28", dakle praksa je dosta svjeza, a nije niti urodila plodom, jer se automobil i dalje nalazi na istom mjestom - izlaz iz zaustavne trake autobusne stanice, koja se vec godinama koristi kao "izlozbeni prostor" za prodaju rabljenih automobila.

Nesto losije je prosao vlasnik vozila koji je parkirao na ulazu u istu zaustavnu traku



i cini se da je uredno platio skidanje lisica, jer ga vise tamo nema. Ili je mozda oslobadjanje napravio u vlastitom aranzmanu, jer je sada tamo neki drugi automobil koji takodjer ceka kupca.

U svakom slucaju, ako namjeravate u Or Akivu, pripazite gdje i kako cete parkirati, jer je mozda gradska uprava nabavila jos neki komplet lisica. /Osim toga - javite se unaprijed da vam osiguramo ugodan boravak:-)/

- 09:27 - Komentari (5) - Isprintaj - #

05.02.2011., subota

Nestala "IKEA"

Cini se da nam pozar na brdu Karmel u prosinuc nije bio dovoljan, pa je jutros u pozaru jednostavno nestala "Ikea" u Nataniji!






Sreca da su nedavno otvorili jos jednu u Rison Lecionu!


- 10:05 - Komentari (17) - Isprintaj - #

Nestala "IKEA"

Cini se da nam pozar na brdu Karmel u prosinuc nije bio dovoljan, pa je jutros u pozaru jednostavno nestala "Ikea" u Nataniji!






Sreca da su nedavno otvorili jos jednu u Rison Lecionu!


- 10:05 - Komentari (17) - Isprintaj - #

Nestala "IKEA"

Cini se da nam pozar na brdu Karmel u prosinuc nije bio dovoljan, pa je jutros u pozaru jednostavno nestala "Ikea" u Nataniji!






Sreca da su nedavno otvorili jos jednu u Rison Lecionu!


- 10:05 - Komentari (17) - Isprintaj - #

Nestala "IKEA"

Cini se da nam pozar na brdu Karmel u prosinuc nije bio dovoljan, pa je jutros u pozaru jednostavno nestala "Ikea" u Nataniji!






Sreca da su nedavno otvorili jos jednu u Rison Lecionu!


- 10:05 - Komentari (17) - Isprintaj - #

04.02.2011., petak

Izlozba

Svake godina moja banka (podsjetimo se da nas ima oko deset tisuca uposlenika) organizira izlozbu pod naslovom "Umjetnost iz kuce". Ove godine odlucio sam se prikljuciti i za izlozbu su izabrane i dvije moje fotografije, a kustos Gaj Olami je napisao:

1. U slici "Kao iskra" cini se da vidimo kako lavlji lik promatra sunce na njegovu putu prema moru!



2. Slika "Gleda zalaz sunca" prikazuje djecaka koji stoji na vlaznom pijesku uz obalu dok mu se u oku odrazava sunce koje ce za koji tren nestati duboko, duboko na zapadu i sjediniti se u tami s jos uvijek zlatecim morem.


... a evo sta je napisala Viola pomazuci mi odabrati radove koje sam poslao:

ima sve elemente kompozicije dobro rasporedene ,Jotam je perfektno sa strane osvijetljen, jako lijepo opušteno stoji ,da se naslutitii da je tužan!Sunce kako treba, malo nakrivljen horizont i valovi daju fotki živost!

Izlozbu su posjetili i otvorili celnici banke, a dosla je i vecinska vlasnica Seri Arison, jedna od najbogatijih zena svijeta. Njima sam nekako izbjegao, ali Natanu i Roniju, podrucnim direktorima nisam mogao. Oni su ponosni da je i netko od "njihovih/nasih" sudjelovao!



U ogodnoj atmosferi dobro se je osjecala i Vesna,





a pala je i primjedba da nisam bio jedini Dalmatinac tamo:-)


- 07:09 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V