borut

30.05.2009., subota

Majstor (?)

Vec dva tjedna mi prigovaraju (M. Smoje bi rekao: "Ona") kako mi je blog nezanimljiv i kako trebam napraviti dobar post! ... a meni se ne da!!! Ja ih vec dva tjedna nagovaram da se spustimo do mora i malo prosetamo plazom, ali njima se ne da!!! I danas sam konacno uspio! Stavio sam u torbu fotoaparate, bocu s vodom i za cas smo bili kod akvadukta. I tek tada sam shvatio kakav sam ja majstor; dva tjedna nisam koristio fotoaparat i baterije su bile potpuno prazne. Potrazio sam rezervne, zamijenio ih, a one su mi namignule onim crvenim znakom koji upozorava da imaju snage za jos samo nekoliko fotografija (tako je to sa NhMH baterijama).

A njihova kamera je opremljena litijevom baterijom koja puno duze cuva energiju, pa su zabiljezili i mene u ocajnickim pokusajima da ulovim zalazak sunca,



a i mnogo drugih detalja, od kojih evo samo nekoliko, jer takva je to faza - nista mi se ne da cinit:-)






- 21:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #

27.05.2009., srijeda

75 godina mu je tek

Kad se za nekoga kaze da ima 75 godina i da ce u rujnu odrzati koncert u Tel Avivu, nije bas sigurno da ce poljane uz rijeku Jarkon biti ispunjene sa sto tisuca slusatelja. Ali nakon sto sam odslusao jednosatnu snimku koncerta iz Londona, uvjeren sam da ce se te tople ljetnje noci traziti karta vise za vidjeti iz bliza Leonarda Cohena i cuti, uz isprike sto je prisutnima uzrokovao nepredvidjeni financijski izdatak, kako mu je pjevati za njih posebna cast! A o glasu i pjesmi ne bih; bolje je sam se uvjeriti:

.....................

- 19:15 - Komentari (7) - Isprintaj - #

22.05.2009., petak

Hrvati na najvisem vrhu svijeta

Nema potrebe obavjestavati o uspjehu Hrvatske zenske ekspedicije na Mount Everest, jer niti jedno sredstvo javnog informiranja nije propustilo tu informaciju sa brojnim detaljima. Jos samo da se djevojke sretno spuste do baznog logora i svi ce odahnuti, a Zagreb ih cekati kako dolikuje. Fotografije citiriju osvajacica Mt. Everesta obisle su svijet, pa cu ih i ja postaviti ovdje, jer ipak i ja sam nekad djelovao u Hrvatskoj gorskoj sluzbi spasavanja, a to se uz imena ovih djevojaka s ponosom istice! I peti (ili prvi, daleke 1979. godine) Hrvat na Mt. Everestu je clan HGSS, a s njime sam imao priliku i sudjelovati u nekoliko akcija spasavanja na Biokovu! Dakle:

Stipe Bozic
.....................

Sestre Darija i Iris Bostjancic

....................

Ena Vrbek I Milena Sijan

...............................

- 09:56 - Komentari (9) - Isprintaj - #

17.05.2009., nedjelja

Kod Jotama

Nedjelja je dan kada Jotam prima posjete, pa smo po povratku s putovanja pohitali da ga vidimo! Jadnicak, docekao nas je s visokom tjelesnom temperaturom i nije imao previse zelje za igrom.



Vrelo poslijepodne s preko 40 stupnjeva C u hladu natjeralo je sve pa i nas u zatvoreni prostor, gdje smo preko stola prebacivali loptu i mogu reci da malac lijepo napreduje (pa netko konacno treba zamijeniti Ivana Balica, zar ne)!


- 23:44 - Komentari (14) - Isprintaj - #

16.05.2009., subota

Obnovljena kuca

Liana je obnovila svoju kucu i organizirala prijem. Na prvi pogled, izvana, nisam primjetio nikakve razlike. To je uvijek bila i biti ce "kuca iz price"!



E, unutra se vec nisam snalazio, jer svi zidovi, katovi, otvori ..., sve je ispremjesteno i na novo opremljeno,





a iz salona se prema vrtu s bazenom spusta siroko stepeniste!



Tamo se je sve (ma, mislim na one manje vazne stvari vezane uz hranu, picem govorancije, muziku i sl) odigralo,

.........

a Vesna je i zaplesala!



Na povratku kuci svratili smo u rasadnik



gdje smo upoznali Lu; simpaticnu, stidljivu i bojazljivu labradorku pored cije mame je najvjerojatnije prosao neki haski, ili obratno, a nisu iskljucene ni druge kombinacije!


- 18:17 - Komentari (8) - Isprintaj - #

14.05.2009., četvrtak

Trinaesti (srecom, ne petak)

Sve je bilo spremno za putovanje i iz sigurnosti aerodromskog restauranta promatrali smo kako slijece avion koji nas za ne puni sat ima vrati kuci preko velikoga mora!



Ekipa za ispracaj, vec umorna od trcanja s nama, za nama i oko nas, svela se "na dva slova" i nikome nije palo na pamet da je datum "13." i da nije uputno putovati.



No, kako ovaj trinaesti nije bio i petak, let je prosao u najboljem redu, osim sto je nas prevoznik prestao dijeliti putnicima hranu za vrijeme putovanja. Mogli su se kupiti sendvici sa sirom, sunkom ili cevapima, pa smo cvrsto odlucili da cemo se slijedeceg puta opremiti najboljim proizvodima cevabdzinice "Sport" iz Zaprudja. Tel Aviv nas je docekao vodopadom koji se spusta od nekuda sa stropa aerodromske zgrade



i uskoro smo se u nasem domu posvetili raspakiranju prtljage, ne prije nego li su Maci i Nadra dobili svjeze obroke, a giranijumi i bugenvilije potrebne kolicine vode! Dakako da nismo zaboravili niti ukopcati kompjutor i upravo kad sam sjeo kako bih pogledao kome sve treba odgovoriti na mailove - krrrrrrrrrrrrrrrrc!!!! Kratki spoj i miris palezi ispod stola. Nije samo "Hajduk" izgubio danas, trinaestoga svibnja, pomislih, nego ce i meni koja stotka iz novcanika dok stroj vratim u funkciju. Tako je i bilo, osim sto mi je i citavo jutro otislo na tu sitnicu; jedino me tjesi da mi je tehnicar pruzajuci pregorjeli transformator rekao da ga ne bacam, jer od njega, sa malo smisla za umjetnost, mogu napraviti zgodnu statuu! Pa, ako netko ima neku ideju, neka pozuri, jer sam ga vec stavio u opasnu blizinu kante za otpatke!!!


- 15:16 - Komentari (6) - Isprintaj - #

12.05.2009., utorak

Još jedna "pošiljka"

Nismo niti trepnuili, a već se valja vraćati našoj svakodnevnici! No, ne prije nego li ćemo opet na "Pleso"



preuzeti novu "pošiljku rodbine" koja, kao i prethodna, stiže preko Frankfurta.





I dok ja muku mučim (uz svesrdnu pomoć generacije na kojoj ostaje svijet) pripremiti ovaj post,



ONE su samo skoćile do obližnjeg mola u shoping, s još neizdefiniranim planom kamo večeras na obiteljsko okupljanje svih koji se trenutno nalaze u Zagrebu, jer dio se već razmilio po Lijepoj našoj. Ajme meni!!!

- 16:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

10.05.2009., nedjelja

Dan, dva u Ljubljani

Vesnina ekipa iz školskih dana se okuplja svakog prvog četvrtka u mjesecu ispred "Bobi" bara, pa kako je Ljubljana na dohvat ruke, to se nije moglo propustiti!



Kašnjenja nema, jer je bicikl najbrže gradsko prometno sredstvo i za našu generaciju!



Ni Stari Grad nismo zaobišli



(a naši domaćini nas nisu zaboravili žacnuti, asocirajući na kiks bivšeg izraelskog ministra obrane Pereca),



a to, što su neki gledali kroz dalekozor, kamera je, uz pomoć bljeskalice, vidjela koristeći se puškarnicom,



ali i oknima od zelenila!



Park Tivoli nas je već u sumrak dočekao izložbom o očuvanju okoliša,



a ni puni mjesec tik iznad zgrada se nije dao zaobići,



dok smo sjedili u "Čolnarni"!



Ujutro neizbježni posjet tržnici, gdje cvijeće odvlači svu pažnju!





A koja je tek gužva na Tromostovlju dok je 25 tisuća trkača obilazilo "Ob žici"?!



No, mi smo se skrasili uz obalu Ljubljanice i uživali u proljetnjem vremenu i prekrasnoj atmosferi



sve dok nije došlo vrijeme za povratak!


- 23:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

07.05.2009., četvrtak

"Blokada se nastavlja i sutra"

... napisat će Primož Krašovac (objavljeno na slobodni filozofski) i dodati Studentski život jedini je otok slobode unutar tranzicijskog društva a njihova je borba uvjetovana njihovom povijesnom pozicijom – nisu niti dio novoga poduzetništva niti dio stare industrijske armade koja se pod komadom države pretvara u novu rezervnu armadu nezaposlenih; ne osjećaju ni nostalgiju za starim društvom rada ni oduševljenje nad novim društvom poduzetničke inicijative; imaju socijalna prava, a nisu zarobljeni fetišizmom rada – što im omogućava izumljivanje i prakticiranje novih oblika solidarnosti koji nisu vezani uz društvo rada i ujedno sprječavaju dolazak konkurencije i poduzetničkog duha., dok mi uz zgradu Sveučilišta i Pravnog fakulteta



hitamo ka željezničkoj stanici da bi na koji dan u metropolu Primoževe Slovenije!

- 23:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

... i ne o hrani

Da se ne bih hvalio samo time šta se jelo, evo i malo cvijeća



i to upravo sa Cvjetnog trga kamo smo upali baš na turističku prezentaciju Krapine, pa sam, dok je Vesna naručivala piće, promatrao kostimirane dame iz srednjeg vijeka





i neandertalsku gospodu,





prekasno primjetivši da Vesni još netko nudi cvijet!



Brzo sam je pokupio i poveo na glavni gradski trg, jer Darko nikad ne kasni!



Ostatak dana proveli smo u ugodnom časkanju, tamo negdje visoko u Tkalčićevoj,



ne zaboravivši se spomenuti njegovog, do danas po stručnosti i zanimljivosti nedostignutog bloga Jeruzalem, Jeruzalem.



Još smo pogledali gdje danas Darko živi i radi (ipak) ne zaobišavši blagovaonicu



i niz Kaptol

...............

pohitali do tramvaja koji su nepokretno stajali na tračnicama (ne nije ih zaustavila Vesna ne ispuštajući iz ruku ono cvijeće što su joj ga tutnuli na Cvjetnjaku, nego su bili nepažljivi i međusobno se izudarali),





pa smo u Trnsko stigli tek sa zalaskom sunca!


- 10:19 - Komentari (9) - Isprintaj - #

05.05.2009., utorak

Opet u Zagrebu!!!

Moje izbivanje iz Zagreba trajalo je jedva tri dana. Na putu do Rijeke upoznao sam simpatičnog šofera Dalmatinca



koji je vozeći autobus onom starom cestom uz Kupu objašnjavao u kojim se gostionama još može pojesti dobra janjetina, te još simpatičniju Japanku koja izašavši na stanici Delnice nije zaboravila namjestiti svoju zaštitu protiv svinjske gripe!



Ali ...!!! Ali u Rijeci sam na sve to, a i na druge stvari zaboravio, jer me je dočekao kraljevski ručak!!!



Nisam se niti okrenuo i već je valjalo natrag. No,ne prije nego li što smo okrenuli malu kokicu!



A u Zagrebu jedva da smo stigli preuzeti novu "pošiljku obitelji"



i na novi zadatak u "Pri Zvoncu"!!


- 16:52 - Komentari (6) - Isprintaj - #

02.05.2009., subota

Susret mješovitih klapa 2009.

Boravak u Zagrebu završava na najbolji način! U Lisinskome je održan Susret mješovitih klapa i na pozornicu su jedna za drugom izašli i pokazali što znaju KUD Jedinstvo iz Splita, Klapa Falkuša iz Zagreba, Studentska klapa Kaše iz Dubrovnika, Klapa Mirakul iz Vrpolja, Mješovita klapa Mareta iz Dubrovnika



i domacini Susreta Prvi komin Snježanin iz Zagreba.



U izuzetno ugodnoj atmosferi klape su pjevale i u čast maestra Dinka Fia koji upravo slavi 85. rođendan i time mu zahvalile za sve što je učinio za klapsko pjevanje i muziku uopće!

A, evo konačno i, po mom sudu, najboljih izvedbi (dijelovi pjesama):

1. Klapa "Mirakul" - "Dida moj" (A. Dedić)

...........

2. "Prvi komin Snježanin" - "Ne budi me mati" (M. Popadić - R. Dujmić, obrada J. Čaleta)

...........

3. Zajednička pjesma - "Golubice bila" (D. Fio)

...........

- 22:59 - Komentari (5) - Isprintaj - #

O psima, kao o djeci

Za kratke šetnje po Trnskom naiđoh na žicom ograđeni travnjak!



Uđoh i iznenadih se izgledom emajlirane česme na kojoj je voda tekla samo iz one najdonje slavine, uz samo tlo.



A onda ugledah jos jednu takvu i pored nje razne sprave kojima ljudi zabavljaju svoje ljubimce,



pa skužih da je to prvo uređeno zagrebačko pasje igralište! Bilo je rano i ne zabilježih puno igrača (valjda su se odmarali sa svojim gazdama), a i onaj sto nevoljko prista da ga fotkam nije baš bio za igru - neki reumatizam mu nagriza prednju lijevu nogu, pa samo njuška naokolo!


- 16:24 - Komentari (7) - Isprintaj - #

01.05.2009., petak

Praznik rada u Maksimiru

Kamo za Praznik rada ako si slučajno u to vrijeme u Zagrebu? Naravno, u Maksimir! Najprije u Zoo, gdje gdje me je najviše privlačio veseli tuljan, al' mi k njemu nisu dali!



Rekli su da mi je mjesto u jednom drugom kavezu



gdje sam naučio i kako to vide životinje iznutra!



Onda smo šetnuli prema paviljonu kroz milijun svijeta



i skrenuli prema travnjaku na kojem se s ogromne pozornice razlijegala dalmatinska pjesma klape "Grdelin"!



Učinilo mi se da većina prisutnih uz slušanje glazbe ima još neku zanimaciju!



Priđoh



i rado se pridružih!


- 20:38 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V