borut

30.04.2009., četvrtak

Zagreb i blokada Filozofskog fakulteta

Vlak za Rijeku s Vesnom je krenuo tek nakon što je otpravnik vlakova (mislio sam da ta funkcija u modernom prometnom sustavu vise ne postoji) zazviždao i podigao svoju palicu,



a ja sam odgledao malu predstavu u cijem centru je bila torta za dva rođendana (Vesnin koji je prosao prije nekoliko mjeseci i moj koji dolazi za koji mjesec)!



Sve to su bile pripreme za odlazak na Filozofski fakultet gdje je za 20,00 zakazan Plenum studenata koji vec jedanaest dana blokiraju nastavu u težnji da se udovolji njihovom zahtjevu za besplatnim skolovanjem!



Snimio sam brdo materijala, ali su me studenti, upoznati da fotkam za blog, zamolili da ga ne objavljujem, pa ja samo upucujem na jedan drugi blog koji nije postivao tu zabranu, a i na nezaobilazni blog nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje!

Dan mi je zavrsio u kavani Hotela "Dubrovnik" gdje sam sa G. popio caj za zagrjivanje, jer nas je rominjajuca kisa ipak stigla rashladiti dok smo časkajući šetali Palmotićevom, Jurišićevom i Trgom bana Jelačića.


- 23:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

29.04.2009., srijeda

Docek u Zagrebu

Zagreb nas je docekao oblacan s povremenom kisom, ali zagrljaja nije nedostajalo!


- 14:38 - Komentari (10) - Isprintaj - #

25.04.2009., subota

Pripreme za putovanje

Vec godinama kupujemo avionske karte preko Interneta. U 90% slucajeva je sve funkcioniralo savrseno, a karte bismo preuzimali na aerodromu pred samo putovanje. No, kada sam ovaj put narucio karte docekalo me je iznenadjene o kojem sam do sada samo citao i slusao od naseg sina G:


...........................
SUN D'OR INTERNATIONAL AIRLINES E-TICKET KINDLY PRINT THIS PASSENGER E-TICKET ITINERARY/RECEIPT AND BRING IT WITH YOU TO YOUR AIRPORT OF DEPARTURE. UPON DEMAND, YOU MUST PRESENT THIS PASSENGER E-TICKET ITINERARY/RECEIPT TO SECURITY STAFF PRIOR TO CHECK-IN AND TO CHECK-IN PERSONNEL. YOU MAY NEED IT ALSO TO PROVE RETURN OR ONWARD TRAVEL TO CUSTOMS AND IMMIGRATION OFFICIALS.

Printer je radio neumorno pola sata, jer je svaka karta sa svim onim malim slovima dugacka sest stranica, a Vesna je pocela pripremati stvari za putovanje, kako nas ne bi u utorak pred samo putovanje uhvatila trka. I opet je ona, prepuna optimizma, odredila da se sve stvari potrebne za nas dvotjedni boravak na potezu Zgb - Ri - Lju - Zgb ubace u jednu omanju putnu torbu. Cak i Maci, koji gori od zelje da putuje s nama, kuzi da ce valjati povecati prtljazni prostor:-)

................

Dodatak: Zaboravih! Nadleznima za crveni tepih na Plesu:
TEL AVIV B GURION (TLV) ZAGREB (ZAG) 2U 5181 29 APR 09:15

- 12:02 - Komentari (6) - Isprintaj - #

24.04.2009., petak

Otvaranja ljetnje sezone

Danas je nasa plivacka ekipa otvorila ljetnju sezonu. Trening je doduse bio laksi od napora ulozenog za otvaranje boce bijeloga (nije falilo ni crnoga, a nasla se i koja limenka pive).

..........

Amiram se je pravdao i tvrdio da je to zato jer je cep pravi, od pluta, a vino kvalitetno. Jedva smo docekali zdravicu, jer pikantna kobasica trazi da se brzo i dobro zalije, a ni humus nije zdravo jesti bez pica.



Na kraju je i Zoi, najmladja clanica (za nju je bila boca vocnog PRIGATA /od srpnja bude i u Hrvatskoj/) pristala pozirati pred objektivom!

.

Zivjeli! ... i neka zivi plivanje!

- 15:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

23.04.2009., četvrtak

Razocaranje

Lada - Samara nije izdrzala

...................

i Put oko svijeta se iz Sirije vraca natrag ne vidjevsi Svete Zemlje!!! Jedina utjeha je da se mozda vidimo za koji dan kad mi krenemo za hrvatske krajeve!

- 19:40 - Komentari (6) - Isprintaj - #

19.04.2009., nedjelja

Put oko svijeta

Put oko svijeta je ..., hm? Jednostavno , Put oko svijeta je grupa mladih koji namjeravaju proputovati kuglom zemaljskom. Ovaj put se je smanjena ekipa (Mladjo, Bero i Doktor)

.................

uputila starom dobrom "Lada - Samarom" na Bliski Istok. Trenutno se, nakon nezaboravnog obilaska Turske

.................[

nalaze u Siriji, Libanonu ili Jordana, a u cetrvrtak namjeravaju "osvojiti" Izrael. Vesna i ja se nadamo da ce nam ovdje biti omoguceno pridruziti se nekom od njihovih posjeta turistickim centrima, kako bi "na licu mjesta" upoznali njihov nacin putosestvovanja.

Nakon sto apsloviraju Izrael, Mladjo, Bero i Doktor se namjeravaju zajedno s njihovim "Zmajem" ukrcati na trajekt za Cipar i dalje, ali - JOK!!! Tvrtka A.Rosenfeld Shipping Ltd. vec godinama obznanjuje:

Ferry Boat service has been suspended till further notice
i dodaje:

Unique experience, accepting passengers on board cargo vessels of Salamis several times a week.
Ships' routing includes Haifa, Cyprus and Greece, and v.v
Limited space is available for passengers age of 18 and above.
Accepting motor vehicles of all types, accompanied and un-accompanied.
For details please contact our Haifa's office,


a kako se petkom i subotom ovdje ne radi, Vesna ce danas zvrcnuti u njihove urede. Sve ostalo ovisi o kreativnosti nasih svjetskih putnika!!!

- 04:37 - Komentari (12) - Isprintaj - #

15.04.2009., srijeda

Maci pokusava pomoci

Danas zavrsava Pesah. Citav Izrael biti ce na cestama, kao i proteklih dana. A mi bas ne uzivamo biti u guzvama. Ne mrdamo iz kuce i Vesna mi daje sansu da se popravim u igri "Rummikub", ali ne ide. Maci kuzi moj problem i koristi prvi trenutak odmora u igri da se priblizi kockicama, smjesti dio tijela u kutiju i priceka kako bi mi pomogao protiv neravnopravnog protivnika!!!


- 06:39 - Komentari (5) - Isprintaj - #

11.04.2009., subota

Hipodrom u Cezareji

Kazu da je Cezareja bila najljepsi grad kojega je izgradio kralj Herod. Kako se je i u to vrijeme zabavi pridavalo mnogo paznje, uredjen je veliki hipodrom kojemu smo danas pohrlili, jer smo culi da ce se odrzati natjecanje u jahackim vjestianam slicnim sinjskoj Alki! Sa nasim iskznicama smo usli u stari grad, ali na prilazu hipodromu nam rekose da nam to ne vrijedi i da se moramo vratiti sve do ulaza i kupiti karte. Sipak! Vesna je ostala grijati ledja na udobnoj klupici, a ja sam uz more preko grebenja i nabacanog kamenja uz valobran zaobisao sve prepreke



i nesmetano prisao popristu brojnih antickih takmicenja!



Pripreme su dugo trajale, a kada je spiker najavio jahacku grupu iz kibuca Givat Haim Ihud, sve mi je bilo jasno. Nikakvog takmicenja nece biti, nego ce nam djeca s problemima u razvoju, koja svoje tegobe rjesavaju uz pomoc zivotinja o kojima brinu, pokazati svoje jahacke vjestine. Zato je, dakle, i u gledalistu bilo puno mladih!



A onda se je pojavila povorka u kojoj su jahaci na cistokrvnim arapskim konjima pratili "kraljevsku kociju".



"Kralj" se je spustio na cvrsto tlo, pozdravio prisutne i uputio u sjenu odakle ce promatrati igre!



I pocela je prava mala prica o kralju koji slavi svoj 82. rodjendan. Za vrijeme slavlja pojavili su se odmetnici, te osvoji dio kraljevstva i oteli princezu. Dvorska straza je krajnjim naporom odbila napade, princeza je vracena



i kralj je naredio da se vojska podvrgne posebnim vjezbama. Konjanici su u punom trku stizali jedan za drugim ili u parovima i ogledali se u gadanju sabljom cilja na pjesku!











"Kralj" je bio toliko zadovoljan vjezabama da je i osobno, unatoc "dubokoj starosti", pokazao svoje umijece jahanja!



Kraljevstvo je spaseno i igre se mogu nastaviti!









... a kada su se pojavili pripadnici prijateljskog beduinskog plemena iz Saudije, vec sam bio umoran i odlucio napustiti "kraljevsko veselje"!!!


- 20:26 - Komentari (9) - Isprintaj - #

10.04.2009., petak

Muslimani o praznicima

Jedini koji ovih dana nista ne slave su Muslimani. No, i njih smo, spustajuci se ka moru, nasli kako laduju. Ovi momci su na izlet dosli iz Kfar Kare, a za ugodno opustanje dovoljno im je ogradno kamenje parkiralista,



muzika sa visokowatnog razglasa iz automobila, nekoliko boca bezalkoholnih pica i vodena lula (nargila)!

............

Mi smo ipak nastavili jos tih pedesetak metara do mora i evo dokaza:-)


- 00:48 - Komentari (8) - Isprintaj - #

09.04.2009., četvrtak

Pesah, pa Uskrs

...........

Danas je Pesah! Nismo isli nikamo na seder. Odmaramo se. Znatizeljni mogu pogledati ovdje kako je bilo prije godinu dana!

U nedjelju je Uskrs. Pa neka je sretan praznik svima koji otvaraju ovu stranicu!!!


- 13:17 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.04.2009., nedjelja

Gilboa

Dan poslije pjesacenja po brdu Gilboa (jer trebalo je pricekati da se napisu objasnjenja vezana za prethodni post), evo fotografija koje je Vesna odabrala:




(da, da, cinilo se je kao da idemo u rat, a ne u bezazlenu setnju, iako su i vojnici istovremeno sa nadziranjem nase sigurnosti, zavrsavali jutarnju molitvu:-)


.............








(uz put lijepi detalji odista; hrana za dusu i tijelo:-)

A evo i nekoliko pejsaza koji nas svake godine iz nova vuku tamo:





Nas i nebrojenu kolonu



u kojoj je bilo ne samo pjesaka,





pa cak i protiv glavnog smjera kretanja,



ali, ipak, najvise djece





pa i one umorne, umorne ...


- 15:06 - Komentari (9) - Isprintaj - #

03.04.2009., petak

Hagar udaje svoju mamu

Danas smo se zaputili prema Lodu i kongresnoj dvorani sa zvucnim imenom "Avenue" koja je preuredjena da da bi se vjencali Dror i Jael, Hagarina mama.



Vesna ih je obje pronasla za cas,



cak i prije nego li sretnu baku, odnosno majku.



Ispod visokog trijema naslo se je obilje jela za, onako, s nogu, jer dosli smo iz daleka.



Pa opet susret sa Hagar,



tik prije nego li je trebala "nastupiti" na putu do vjencanog baldehina.



I tamo se je, vidjeli smo, dobro snalazila,



a kasnije se je i onako sve svelo na uobicajeno pirovanje, kakva Hagar bas ne obozava!



Nego, ako netko zeli cuti kako je glavni kantor izraelske vojske otpjevao "Kol sason ve kol kala", evo:

.........................

- 19:37 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V