borut

29.03.2008., subota

Ekipa

Kazu da je nogomet najvaznija sporedna stvar na svijetu, ali na ovom blogu koji tu i tamo ima po koju sportsku temu, cini mi se da o najpopularnijoj igri bas i nisam pisao, osim sto se "Hajdukov" baner nalazi tamo negdje sa strane. E, pa "nepravdu" treba ispraviti i objaviti fotografiju koju je Vesna pronasla u starim albumima i odmah skenirala da je zub vremena ne bi potpuno unistio. Pozirali smo tamo prije utakmice izmedju "hajdukovaca" i onih drugih "dinamovaca" na starom "Zmajevom" igralistu koje smo zvali "Blato"!


- 14:01 - Komentari (26) - Isprintaj - #

26.03.2008., srijeda

Najbogatija zena Izraela

Seri Arison je najbogatija zena Izraela. Ona je, izmedju ostaloga, i vecinska vlasnica Banke Hapoalim u kojoj radim. Za danas je najavila posjet mojoj poslovnici koja vec mjesecima ne izgleda bas najreprezentativnije.







I onda su se majstori razletjeli izvana





i izunutra



tako da je na kraju sve blistalo,





a mi kao bijeli labudovi uredno cekali da se milijarderka pojavi!



No, ona je samo javila da je primijenila plan, pa mi ne preostaje drugo nego da umjesto fotografije iz moga digitalca stavim nesto iz arhive,



a gadno se vara tko misli da i ja nisam bio labud. Ali mene je barem razveselio klijent koji se je dosao pohvaliti nakon izleta u nase krajeve!!!




- 19:35 - Komentari (20) - Isprintaj - #

21.03.2008., petak

Purim

Kako je u ovim krajevima bilo za Purima prosle ili pretprosle godine lijepo se prisjetiti, jer ove godine nisam izlazio vidjeti povorke. No, jucer je najvece iznenadjenja bilo u mojoj banci gdje je ova "policajka" pozirala u pokusaju oruzane pljacke.



Kasnije je sve zacinjeno rodjendanskom tortom jedne kolegice!



Purim sameah!

- 19:45 - Komentari (11) - Isprintaj - #

12.03.2008., srijeda

Vesni za rodjendan

anemone

Dvanaesti ozujak se priblizava, a ja nemam poklona za Vesnu! Pa evo:

drzasmo se za ruke
one noci sto tad jos ne zavlada sasvim
tamo uz grebene morske
a zvijezde vec titrahu u nemirnoj vodi

upijah glas sa usnica tvojih
gdje obeca da ces uvijek biti moja
a za uzvrat pruzih tek
poljubac na obraz mili i rijeci obicne ove


A kako do ponoci ima jos dovoljno vremena za sklopit koju rimu, jer zensko je srce, pa nikad ne znam sta ce joj se svidjet, ako joj se svidi!

za ruke smo se drzali
one noci dok tisina i mrak su vladali
uz morske grebene tamo
a u nemirnoj vodi zvijezde su titrale samo

. / .

obecao sam mnogo tada
i u tebi jos uvijek plamti nada
kako ostvarit ce se mnogo vise
od nabacane rijeci sto od zaborava (ipak) brise

- 00:01 - Komentari (32) - Isprintaj - #

08.03.2008., subota

Triple Crown

Moja predvidjanja iz prethodnog posta se nisu obistinila. Vels je pobijedio Irsku u dablinskom Crock Parku, a Engleska je porazena u Edinburghu. Time je Vels zabiljezio svoj 19-ti Triple Crown (pobjedu nad sve preostale tri ekipe s Otoka) u "Kupu 6 naroda". Neki kazu da je to vaznije od ukupne pobjede u Kupu, kao sto ce Irci reci da im je vaznije da Engleska izgubi od njihove pobjede.

.........................

Sutra ce Francuska na Stade de France docekati Italiju i ako pobjedi (vise se ne usudjujem prognozirati) postoji mogucnost da u posljednjoj utakmici Kupa u Cardiffu slijedece subote zaustavi Velsane na njihovom pohodu prema Grand Slam-u (pobjeda nad svim protivnicima u "Kupu 6 naroda").

Jos nesto znacajno se je danas dogodilo: Jonny Wilkinson je sa danasnjih 6 poena presao u vodstvo na ljestvici najboljih strijelaca u medjunarodnim utkamicama. Sa 1096 poena pretekao je dugogisnjeg rekordera Neila Jenkinsa, kojega smo danas ipak vidjeli na igralistu u strucnoj ekipi velske reprezentacije. Prica se da su ga novinari upitali sta ce sada kada ga Wilkinson "preskoci" i bili razocarani jer su ocekivali ljubomoru, a Jenkins im je odgovorio kako bi Jonny vec davano to bio napravio da nije bilo ozljede zbog koje nekoliko godina nije nastupao.

....................

Valja reci da sam se danas poprilicno izdosadjivao gledajuci utakmice, jer moderni ragbi, sa profesionalnim igracima, sve vise podsjeca na americki nogomet (American football) gdje se silinom osvaja teren, a sve je manje lijepih akcija u liniji. Danas je postignut jedan jedini zgoditak u odista lijepoj akciji Shanea Williamsa,

...............

a sve ostalo su bili poeni iz pucanja nakon dosudjenih kazni. Jedina dobra strana novog nacina igre je sto ipak ima manje prekida. No prekidi su duzi, jer su i ozljede cesce i teze, a kako i ne bi kad sa svake strane igra po 15 atleta, od kojih su onih osam u skupu pravi divovi (danas je slucajno jedan tezio ispod 100 kg - skromnih 98,5) koji trce nezamislivo brzo. Toliko!


- 19:42 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.03.2008., četvrtak

Ragbi i ja

Na pisanje ovog posta ponukao me je Mali brat Karlo koji najavljuje proslavu 40 godina igranja ragbija u Makarskoj i poziva me da mu posaljem arhivske fotografije koje posjedujem za objavu u prigodnoj monografiji u cijem pisanju sudjeluje. Kako nema nista posebno vrijednog osim sjecanja koja polako blijede ali dopiru do osnivacke skupstine Ragbi kluba "Metalplastika" rekoh kako ne bi bilo lose posvetiti jedan post toj igri koju sam u pocetnim godina igrao paralelno s nastupima u Rukometnom klubu "Osejava". Dakle trenirao sam svakodnevno i svakog tjedna igrao dvije utakmice. Rukomet sam igrao kao pivot, a ragbi sam poceo kao krilni igrac skupa i nosio broj 6. Posebno sam volio skokove za loptom u autu, te donosim fotografiju iz koje se moze vidjeti da smo se u Makarskoj koristili tehnikom podizanja daleko prije promjene pravila i uvodjenja profesionalizma,

.........................

a za usporedbu evo kako to danas rade makarski prvoligasi!

...........................

U to vrijeme smo osvajali gotovo sve lopte iz auta, iako sam osobno smatrao da je za nastavak igre puno privlacnija lopta iz skupa, jer je protivnik mnogo blizi i nema vremena za pripremu obrane. U danasnjem ragbiju vidim upravo suprotno, pa da cak i kaznu vecina ekipa pretvara u aut blize protivnicnoj liniji pogodka.

Brzo su me premjestili iz skupa u liniju te sam sam igao prvog centra, a kasnije otvaraca. Unijeli smo mnogo noviteta u igru (rado se sijecam nasih kombinacija "zid" i "Kina - Japan") zahvaljujuci kojima se je sedamdesetih godina proslog stoljeca u bivsoj Jugoslaviji igrao odlican ragbi! U to vrijeme su protivnicki branici doslovce strahovali od visokih lopti koje smo im upucivali i hrlili na njih

............

a ni iskljucenja (ni ona opravdana, jer igrac uvijek misli da je neopravdano kaznjan) nisu pomagala protivnicima da se izvuku pred nasom premoci!

............

Ukratko - tesko nas je bilo zaustaviti!!!



Na kraju, ako je netko stigao do kraja, jer ragbi je sport koji ne zanima mnoge, ali one koje zanima, ne zaboravite u subotu i nedjelju: 3 utakmice RBS 6 NATIONS, pa ako se obistine moje prognoze i Irska pobjedi Vels, a Engleska Skotsku, Italija ne bi smjela biti prepreka Francuskoj, imati cemo 15. ozujka dva velika finala u kojima ce u izravnim duelima Vels - Francuska i Engleska -Irska odluciti tko ce od njih cetiri osvojiti Kup.

- 19:15 - Komentari (12) - Isprintaj - #

01.03.2008., subota

TODAY IS THE FIRST DAY OF THE REST OF MY LIFE

Na mome svakodnevnom poslu susrecem se sa dokumentima napisanim na raznim jezicima i, cesto, nerazumljivim pismima. Dakako, da kada je nesto napisano latinicom to odmah uocim, mada nisam uvijek u mogucnosti shvatiti znacenje. Jucer sam, eto, imao u ruci papir koji je stigao iz Tajlanda i u zaglavlju su bili meni nepoznati znaci. Slijedio je uobicajeni poslovni dio na engleskom jeziku kojega sam rutinski obradio, ali mi je paznju privukala recenica koju je potpisnik ubacio ne vezano za prirodu posla kojom se bavi, a ja sam je, osim sto sam je stavio u naslov ovog posta, pokazao kolegama i brzo smo je pokusali prevesti na hebrejski ali nije islo. Prijevod je ispao suhoparan i bez duse, a tako mi se, iako zvuci nesto bolje, cini i moje nastojanje da misao iskazem na hrvatskom jeziku:

DANAS JE PRVI DAN OSTATKA MOGA ZIVOTA,

pa ako netko ima bolju verziju bit cu mu zahvalan!

No pravi problem je iskrsnuo kad sam poceo pisati ovaj post, jer se s Vesnom nikako nisam mogao sloziti oko izbora fotografije. Ona bi, kaze, stavila ovu:



tvrdeci da ce svaki pametni stvor povezati radnju koju je zabiljezio objektiv s mislju Tajlandjanina. Kako se meni lampica nije upalila mislio sam da treba staviti fotografiju izlazeceg sunca!



Obje fotografije su sa stranica Chamorrobible koje obiluju prekrasnim fotografijama, a autori su navedeni na kraju!

U takvoj dilemi ja dodajem jos jedan suncev izlazak snimljen sa prozora nase spavace sobe,



a Chamorrobible-u se oduzujem donoseci dio tamo citiranih tekstova; malo iz Starog Zavjeta,

"Od istoka sunca do zalaska hvaljeno bilo ime Jahvino!" Psalmi 113:3

malo iz Novog Zavjeta!

"A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima." Matej 5:44-45

- 09:50 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V